Wow... - Reisverslag uit Sydney, Australië van Hannah Bouma - WaarBenJij.nu Wow... - Reisverslag uit Sydney, Australië van Hannah Bouma - WaarBenJij.nu

Wow...

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Hannah

24 Februari 2009 | Australië, Sydney

Wow, het ultieme Bounty gevoel (gistermiddag na de lunch)... Een volledig leeg strand... Cape Tribulation zichtbaar op een paar 100 meter afstand, allemaal palmbomen... De foto's spreken voor zich...

Vanochtend om 8 uur werd ik door Emily opgepikt voor 3 1/2 uur paardrijden... Omdat ik een A-rider ben (= eentje met veel ervaring), mocht ik op de enige merrie tussen de ruinen: Topaz. Ze keek niet zo gezellig, maar het bleek een fantastisch paard te zijn toen ze eenmaal doorhad dat wat op haar rug zat echt wel kon rijden...

De tocht was fantastisch, door het regenwoud, over het strand, door de wetlands... het tij was extreem hoog (het had 's nachts gehoosd (tsja, je zit in het regenwoud tenslotte), waardoor de stoppen eruit knalden in het hele resort en meer leuks) maar het ging allemaal nog goed zonder gelijk te hoeven zwemmen in de oceaan. Goed voor een aantal mooie foto's :-) en een zandhap van het meisje dat op Zeus zat, die het nodig vond te gaan rollen :-)

De paarden, nou die hebben echt een schouderklopje verdiend. Ze gingen voor ons door beekjes met stenen op de bodem, van heuvels af waar ook stenen lagen en wat soms best glad was. Echt geweldige paarden... Emily en cowboy Steve begeleidden de rit en af en toe zag je weer 2 paarden zonder ruiter braaf staan wachten, als Emily en Steve foto's maakten of iemand van de grond opraapten. Tsja... 6 knulletjes mee die nog nooit op een paard gezeten hadden, maar ze hebben allemaal gedraafd en gegaloppeerd. Helaas hebben Steve (= de baas) en Emily geen website, maar bij / met hun paardrijden is een aanrader !!!

Om 13.15 uur werden ik en een aantal anderen weer opgepikt door Tropics Explorer. Volgende halte: Alexandra Lookout. Daarna Mossman's Gorge, dat was echt superdesuper: een wilde rivier met grote rotsblokken. Wow, dan zie je echt de kracht van de natuur, respect ! Laatste halte was Port Douglas, een stadje voor pensionados en rijke mensen... Ik ging een winkel binnen waar een leuk jurkje hing: 800 dollar ! Kreeg zowat een hartverzakking! Zelfs de koffie was er duur, maar wel lekker (koffie van Re:hab).

Ikke had trouwens weer een krankzinnige buschauffeur, het maagje zat mij bovenin... hard rijden op van die verhipte bergweggetjes... Af en toe keek je naast je en dan zag je een diepte zonder vangrail, ik had dan zoiets van "slik", maar dat weerhield chauffeur Rob er niet van zo hard als mogelijk te scheuren. Hij wist vast wel wattie deed hoor, maar Rob (en gister Deb)... Geef mij Billy van gisterochtend maar, toen hoefde ik geen kotszakje !

Al met al waren het 2 fantastische dagen, ook al ben ik blij dat ik eindelijk weer kan douchen zonder enge beesten op de muur (jonge die spinnen waren groot !!!) of boven mijn hoofd. Billy vertelde trouwens gister dat in de damestoiletten van Mossman Gorge de grootste spin zat die hij ooit gezien had, nou hij had gelijk hoor, griebele grutjes, die was inclusief poten een dikke 30 centimeter... Ben dus maar ff naar een toilet gegaan aan de overkant :-)

• 24 Februari 2009 - 13:21

Oom Piet :

Prachtige avonturen beleef jij daar Deze OOMPIETzou dat ook wel mee willen maken.Alleen die verrekte spinnen he/Jij word er wel immuun voor groetjes vantante en oom Piet doei

• 24 Februari 2009 - 17:29

A.J.Ritsma:

Hallo Hanna met je Mams.Je hebt weer veel gedaan,ben je nou niet moe?Die paardenrit lijkt mij ook fantastisch.Langs smalle weggetjes en dan hard rijden is helemaal niet leuk,eng hoor?De natuur is prachtig geniet er maar fijn van,je maakt het misschien maar een keer mee.k,Ben vanmiddag naar de poezen geweest.Ik zou met de bus van 5 uur weer naar huis,stak dus mijn hand op,stapte in en daar ging hij de bocht om,ik chaufeur ik zit in de verkeerde bus.Ben bij de bocht weer uit gestapt.Zat ik in 73,m,n eigenschuld dus.Ik kon pas een uur later weer weg.Maar even bij jou thuis gewacht.Ik ben blijdat je het fijn hebt.Met de poezen is alles goed en ik wens je veel plezier op je verdere reis.Een pootje van disny en Elske.Tot horens,doei?

• 25 Februari 2009 - 09:53

Hannah Bouma:

Tsja oompje, je had meegemogen hoor !!! En "immuum voor spinnen wordt ik niet, ik skiet 7 kleuren !

Ma, ik had 2 chauffeurs, Rob en Deb... en allebei reden ze als idioten :-)