Magnetic Island - Reisverslag uit Magnetic Island, Australië van Hannah Bouma - WaarBenJij.nu Magnetic Island - Reisverslag uit Magnetic Island, Australië van Hannah Bouma - WaarBenJij.nu

Magnetic Island

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Hannah

01 Maart 2009 | Australië, Magnetic Island

Magnetic Island is een tropisch eiland in de Australische deelstaat Queensland, net voor de kust van Townsville (waar ik nu in de ferry terminal zit te typen, want ik heb nog een dik uur voordat mijn Oz Experience bus vertrekt). Het eiland heeft een oppervlakte van 52 vierkante kilometer en is bergachtig, er wonen permanent ruim 2000 mensen. Magnetic Island is bereikbaar per veerboot vanuit Townsville en heeft een 27 vierkante kilometer groot nationaal park (met koala's !!!) en een vogelreservaat.

De naam van het eiland is terug te voeren op het veronderstelde "magnetisch effect" dat het eiland had op het kompas van kapitein Cook tijdens zijn reis langs de oostkust van Australië. De hoogste berg op het eiland is vernoemd naar Kapitein Cook: Mount Cook is ruim 497 meter hoog.

Magnetic Island heeft wel iets weg van mijn favoriete Friese eiland Ameland. Een zijn hier een paar dorpjes (die heten naar de baaien waar ze bij horen) en de busroute is ongeveer net zo kort (of lang ;-)) als op Ameland (een dagpas kost 6 dollar, wat omgerekend ongeveer 3 Euro is). Wat op Ameland het Oerd is (op de punt van het eiland), is op Magnetic Island het nationaal park. Op Magnetic Island heb ik welgeteld één leuk winkeltje gezien (in Horseshoe Bay), dus geef mij Ameland maar, die heeft tenminste heel veel leuke winkeltjes waar je heel veel leuke rommeltjes kunt kopen ;-) De vele mensen "verdwijnen" hier net zo hard als op Ameland en ook hier kun je dus urenlang wandelen en fietsen zonder veel mensen tegen te komen. Al is fietsen hier iets minder aan te raden dan op Ameland, want het is hier erg bergachtig (au mijn kuiten...).

Ondanks het gebrek aan winkeltjes is het een fantastisch eiland; het heeft de ultieme "Bounty" sfeer en is niet extreem duur. Ter illustratie nog wat foto's, die zo op een kalender kunnen...

Update zondagavond 1 maart, 7:41 uur Australische tijd (Nederlandse tijd 10.41 uur)... brokken gemaakt op de ferry (schuld van een medereiziger), 9 hechtingen rijker en een paar honderd dollar armer. Maar ik heb nog geluk gehad, het had erger gekund, bijvoorbeeld tussen wal en schip vallen... Ben van het bovendek naar het benedendek gevallen via de ijzeren trap. Maar alles gaat nu goed hoor, dus geen zorgen !!!

• 01 Maart 2009 - 09:02

Agnes:

Jemig Han!Wat nou?! Doe voorzichtig meis. Take care!

• 01 Maart 2009 - 11:20

Erna:

Hoi Hannah, wat een toestand weer! Ben je van de trap geduwd of zo? Wat een pech, kun je nog wel lopen? Veel sterkte en uitkijken hoor! Groetjes Erna

• 01 Maart 2009 - 15:32

W&W:

Hoi pechvogel,
    Wat een gedoe, je laat ons wel weer schrikken.
    Het moet nu maar over zijn met die ongevallen.
    Kun je die medereiziger of
    zijn/haar verzekering nog aansprakelijk stellen voor de aangerichte schade?
    Wij hopen dat je niet te veel last van je verwondingen hebt, zodat je nog verder kunt genieten van je reis. Wees voorzichtig en houd je haaks.
    Lieve groet van ons beiden.

Willy en Willem

• 01 Maart 2009 - 15:37

W&W:

De PC leidt een eigen leven, en verstuurde het bericht 2x.

Knuf, Willy en Willem

• 01 Maart 2009 - 17:18

Erna:

Gebeuren idd vreemde dingen zo is een berichtje van mij niet geplaatst. Dit gebeurde een paar dagen terug!

Erna

• 01 Maart 2009 - 17:35

A. J. Ritsma:

Hallo Hanna wat leuk dat je vanmorgen even belde,blij even je stem te horen.Hoe is het er nu mee?Nog pijn in je hoofd ,of valt het wel mee.ik hoop maar dat alles goed is,je bent echt een brokken piloot.Had je wel een reisverzekering afgesloten?Heb je vannacht goed geslapen?Morgen is er weer een nieuwe dag,dus doe maar rustig aan.Ik hoop dat je wond gauw hersteld. Hanna je bent al weer bewaard voor erger.Ken Hem in al je wegen en Hij zal je paden recht maken.Dat is mijn motto.Hanna ik wens je nog veel fijne dagen toe,en Gods onmisbare zegen,en heel veel mooi weer,maar geen brokken s.v.p.Tot horens.Robbie is 5maart jarig .doei,en een pootje van Elske en Disny.

• 02 Maart 2009 - 23:40

Hannah Bouma:

Ach je moet maar zo denken, een kat heeft 9 levens :-) en onkruid vergaat niet ;-).