Klaar voor vertrek !!! - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van Hannah Bouma - WaarBenJij.nu Klaar voor vertrek !!! - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van Hannah Bouma - WaarBenJij.nu

Klaar voor vertrek !!!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Hannah

03 Maart 2009 | Australië, Airlie Beach

Heb helemaal de bibbers, zo'n zin heb ik in mijn zeilavontuur op de oceaan rondom de Whitsunday Islands.

Mijn boot is de British Defender, één van de meest moderne boten van de vloot die de Whitsundays bezeilt. Het is een zgn. "maxi jacht" en is 83 voet (= 24 meter) lang, met een mast van 115 voet (!). De British Defender is gebouwd in Lymington (United Kingdom) en is gedoopt door de Duke of Edinburgh op de rivier de Thames (bij London).

De British Defender is zo gebouwd dat zij alle oceanen van de wereld kan bezeilen en is volledig gemaakt van carbon (dus licht en supersnel). Zij werd voorheen geraced door de British Armed Services en heeft o.a. meegedaan aan de Whitbread Around the World Yacht Race (1989-1990). Als je maar enig idee van zeilen hebt, zul je begrijpen dat dit dus kicken wordt, de adrenaline gaat nu al stromen... Echt zeilen op een wedstrijdboot die supersnel gaat, veel sneller dan mijn catamaran of welke wedstrijdcatamaran dan ook. IKKE KAN HAAST NIET WACHTEN, vooral ook omdat er vandaag een stevige bries staat en de zon schijnt, super !!!

Goed, ik wandel zo richting de Abel Point Marina, waar wij (de andere passagiers en ik) gaan inschepen. Rest mij alleen nog jullie een paar fijne dagen toe te wensen, donderdag ben ik weer terug van mijn zeilavontuur en dus weer online. Toedeloe !!!

• 03 Maart 2009 - 06:17

Agnes:

Héél veel plezier!!!!!!

• 03 Maart 2009 - 07:54

Erna:

Hannah heerlijk genieten maar, het lijkt me fantastisch om op zo'n boot te mogen varen. Ik wil ook mee!!
    Vandaag 3 maart ben ik jarig :-) heb van Nadine al een kadootje gehad!
    Groetjes, Erna

• 03 Maart 2009 - 18:47

Ria:

Veel zeilplezier. En aan boord blijven hahaha.

groetjes Ria

• 04 Maart 2009 - 17:12

A. J.Ritsma:

Hallo Hanna,Ik hoop dat je mooi zeilweer hebtAls je dit leest ben je alweer terug.Wat een mooie boot he?en groot.Ik ben bij de poezen geweest,alles is o.k.Ze zijn even lekker aan het vliegen geweest,ze daverden de kamer door,Samen hebben ze voor het raam gezeten,en naar buiten naar de vogels gekeken.Ik hou het kort vanavond.De groeten van je moeder,en een pootje van Disny en Elske.

• 05 Maart 2009 - 02:54

Hannah Bouma:

Ma, 2 dagen heerlijk zeilweer gehad, niks te klagen !!!

Ria, ik ben niet van boord gedonderd, alleen gesprongen :-)

Erna, nog gefeliciteerd he !!! Dat er nog vele jaren in goede gezondheid mogen volgen !

Agnes, mijn oren zijn verbrand, kun je ff EHBOen???

• 05 Maart 2009 - 13:27

Agnes:

Ik wil met alle plezier ff jouw oren komen verzorgen meis, maar ik ben bang dat tegen de tijd dat ik bij jou ben, jij hier alweer in het koude Nederland bent....